17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web programlama

Merhaba bu paylaşımımızda profesyonel web programlama çalışması yaptırmak isteyen firma veya kişiler için dikkatli olması gereken bazı durumları açıkladım.

Profesyonel web programlama hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web yazılım hizmeti alırken dikkat etmeniz gereken kurallar şunlardır.

  • Web programlama hizmeti profesyonel, tecrübeli şahıslardan alınmalıdır. Çünkü web yazılım yapısı gereği yıllarca verim almak için yazılır. Eğer programlama aşamasında ileriye dönük kodlama yapılmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi durur. Bu tür kodlamalarda kodu yazan kişiye muhtaç kalırsınız çünkü standartlar gözardı adilir, standarların gözetilmediği bir yazılımı farklı web yazılımcısı geliştirmekte zorluk yaşar, ya düzenleyemez yada uğraşmak istemez yada en kötüsü geliştirmek için fahiş fiyatlar ister.
  • Geliştirilemez kodlama yada geliştirilebilir yazılım arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir yazılım, standartların benimsendiği, takım çalışması sırasında yada başka yazılımcıların yazılımı ele aldığı vakit sorun çıkartmadan düzenleyebileceği programlardır. Siz programı yapan şahısla ilişiğinizi kesseniz bile diğer bir uzman web yazılımcı tarafından gelişmesi devam ettirilebilir. Bunun avantajları çok büyüktür. Çünkü belirli dönemlerde yeni özellikler, güvenlik güncellemeleri, hızlandırma düzeltmeleri vb. yenilikler yayınlanmaktadır. Geliştirilemez bir web program sadece yapımcısının düzenleyebildiği, diğer web yazılımcıların özelleştirmek istediği zaman sorunlar yaşayacağı web program tipleridir.
  • Web program yüksek maliyetli bir hizmet türüdür. Bu hizmeti almak arzusundaysanız ne uçuk ücrete nede çok düşük fiyatlara itibar etmeyin. Örnek verirsek üç şirketten teklif aldınız birisi 3.000 tl teklif sundu, bir tanesi 6.000 tl teklif verdi, bir tanesi 1.500 tl teklif verdi buradan analmalıyızki bu programın ücreti aşağı yukarı 3.000-6.000 tl arasıdır. Bundan yukarı veya aşağı fiyatlar %10 değişkenlik gösterebilir. Daha cüzi yada fazla fiyatlara itibar etmeyin.
  • Arzu ettiklerinizi tafsilatlı bir tarzda aktarın. Web program yaptırırken ne arzuladığınızı muhakkak aktarabilmeniz gerekmektedir. Arzuladıklarınızı mükemmel bir tarzda aktardıktan sonra notlar tutulacak ve fiyat teklifi hazırlanacaktır. Fiyat teklifi hazırlanırken anlattığınız özelliklere dikkat edilerek bir fiyatlandırma yapılacaktır. Ücretlendirme oluşturulurken sizin basit bulduğunuz veya söylemeye değmez diye hesapladığınız şeyler gözardı edilir. Sözleşme bittiğinde artık o özellikleri istemeniz durumunda ya ikinci güncellemeye bırakılır yada yapılmadan proje bitirilir. Örnek olarak başıma gelen bir durumdan bahsedeyim bir web programı için anlaşma yaptık. İstenen bir veri kayıt yazılımıydı, istenildiği gibi yazılmaya başlandı %80'lik bölümünü tamamladım. Test için firmalarına gittiğimizde şöyle bir sorunla karşılaştım. Meğerse bu içerikler devlet kaynaklı bir sitenin veritabanından sorgulanması gerekliymiş, inceledim sitenin apisi bulunmuyordu. Projeyi iptal ettim. Sizde bu gibi bir durumda ön ödemenizi kaybetmiş olursunuz.
  • Mutlaka sözleşme yapın. İş dünyasında şahıslar veya şirketler sözleşme yapmadan adım atmaz. Sizde muhakkak isteklerinizi belirten bir sözleşme yapın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek siteleri içine alan detaylı bir sözleşmeyi muhakkak yapmalısınız.

 

Profesyonel web programlama hizmeti almak isteyenlerin yaptıkları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların başında kurumsal web yazılım ajanslarıyla çalışmamaları yer alır. Ajansların şikayet edilebileceği binlerce kuruluş varken, freelance iş yaptıranlar. Bunu kanıtlayamazlar bile.
  • Ücretlerine aldanma. Birkaç firma ile konuşulduktan sonra hepsi pahalı deyip, gidip en ucuzuna yaptırayım mantığı yürütülür. Tabiki bu bir seçenek ama şöyle bir kafa yoralım ucuzmu, kalitemi. Ucuza yaptırdığınız bir web program sizi nasıl ileriye taşıyabilir.

Kaynak: Profesyonel web programlama - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web programlama, istanbul Profesyonel web programlama, Profesyonel web programlama istanbul,Profesyonel web programlama firması, Profesyonel web programlama firmaları, istanbul Profesyonel web programlama firması, istanbul Profesyonel web programlama firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder