13 Temmuz 2017 Perşembe

Profesyonel web sitesi tasarim

Profesyonel web sitesi tasarim nedir? ve web tasarım hizmeti almak isteyen şahıs yada kuruluşlar hangi yolu takip etmelidir?

Profesyonel web sitesi tasarim yaptırırken nelere dikkat edilmelidir?

Profesyonel bir web tasarım hizmeti alabilmek için önem vermeniz gereken bazı kriterler vardır;

  • Profesyonel web sitesi tasarim yaptıracağınız kişi veya şirket'e ne istediğinizi detaylı bir biçimde açıklayan dökümanları iletmelisiniz logo, renkler vs.
  • Web dizayn açısından bir fikriniz yoksa, bu konuyu tamamiyle sitenizi oluşturacak şahıs veya kuruluşa bıraktıysanız, ön çalışma isteyebilirsiniz.
  • Mutlaka bir sözleşme yapın ve anlaşmanızda istediğiniz tüm yapıyı en ince ayrıntısına kadar belirtin yada yazdırın, sözleşmeyi mutlaka okuyun.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden onaylamayın, genel olarak web dizayn bittikten sonra yönetim paneline uayarlama yapılır. Bu sebepten mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web tasarım, Web yazılım, Seo ve Grafik bunların hepsi ayrı hizmetlerdir. Hepsini kapsayacak anlaşma yapacaksanız çok dikkatli olmalısınız. Örneğin siz web tasarım için anlaştınız, yönetim paneli yapılacakmı diye sormalısınız. Aksi taktirde statik bir web sitesine sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yaptırmak zorunda kalırsınız.
  • Web tasarım hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo çalışmaları ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Profesyonel web sitesi tasarim seo uyumlu hazırlanmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı kriterler vardır. Hızlı açılması gereklidir bu işlem kaynak kodları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırma uygulanarak ve görseller sıkıştırılarak yapılmaktadır.
  • Profesyonel web sitesi tasarim mutlaka duyarlı (responsive) yapıya sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Profesyonel web sitesi tasarim fiyatları ne kadardır?

Profesyonel web sitesi tasarim için ortalama fiyatlar firmadan firmaya değişmekle beraber birçok firmada hemen hemen aynıdır. Bağımsız olarak yapan kişilerin ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız sadece ucuz olduğu için çalışmanızı tavsiye etmemekle birlikte sebepleriyle birlikte açıklayacağım.

İstanbul web tasarım ajansları özel web tasarımı aşağı yukarı 1.000-1.500 tl civarlarındadır.
E-Ticaret sitesi tasarımları 1.200-4.000 tl arasındadır.

Bu işi yapan kuruluşlar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıdaki gibidir. Peki bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne kadar.

Firmadan bağımsız iş yapanların giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi sağlamadıkları için fiyatları ajanslardan %40 - %60 daha azdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder